De Zwarte Diamant

Nieuw Vennep is met de vinexwijk Getsewoud verdubbeld. Op het kruispunt tussen Nieuw Vennep en Getsewoud is een appartementen-complex met een bedrijfsruimte in de plint gebouwd. Het gebouw is een samensmelting van twee volumes; een groot en een klein huis. Het kleine huis maakt deel uit van de lintbebouwing die kenmerkend is voor de Haarlemmermeerpolder. Het grote huis geeft aanwezigheid op het kruispunt en geeft de massaliteit weer van de vinexlocatie. Het 'erf' dat rond de twee ontstaat wordt gemeenschappelijk gebruikt door bewoners en bezoekers. De kracht van het gebouw zit in de vorm. Samen met de huid van het gebouw is van natuursteen leien, de diepvallende ramen en vele dakramen maken van het gebouw een opvallende sculptuur

Bouwjaar 2004
Opdrachtgever Ymere
Locatie Getsewoud, Nieuw-Vennep, NL
Program Appartementen
6000 m2
Type Opdracht
Samenwerkers HSB Bouw
Designteam Chantal van Dillen, Vincent de Graaf
Status Gerealiseerd