Villa Stealth

Een familie uit binnenstad Amsterdam wenste een stadsvilla, waarbij de verblijfsruimtes zoveel als mogelijk ontrokken zouden zijn aan de stedelijke hectiek. De zwarte villa onttrekt zich in kleur aan de aanwezigheid voor de voorbijganger. Alle slaapkamers zijn op het zuiden geplaatst en een logeerruimte/fitness op de noordzijde aan de straat in het souterrain. Door een verdiept deel aan te leggen wordt de woonkeuken iets verhoogd, waardoor er vrij zicht ontstaat richting de straat en de tuin. De woonkamer is gelijk aan de tuin aan de zuidzijde gepositioneerd. De gehele configuratie verzorgd een stoer L- vormig huis. De begane grond is een Loft achtige ruimte met vrijstaande objecten, die een functioneel karakter hebben.

Bouwjaar 2006
Opdrachtgever Particulier
Locatie Ijburg Amsterdam, NL
Programma Woning
350 m2
Type Opdracht
Samenwerkers
Designteam Frank van Manen, Vincent van der Klei, Daniel Aw, B.de Graaf
Status Gerealiseerd