Superfly

Door een deel van de loods achter het pand bij het oorspronkelijke vloeroppervlakte te betrekken, is een L-vormig bouwvolume verkregen. De ruimte is verdeeld in twee belangrijke zones. De eerste zone verbindt het zitgedeelte met de straat. Hier is de entree, de bar, het verkooppunt en zijn de toiletten gesitueerd. Hier zullen dan ook de meeste bewegingen plaatsvinden. Een 8 meter lange wenge bar, een leistenen wand van 19 meter en een lichte gietvloer versterken de lengte en overgang van binnen naar buiten. De volledig glazen pui in de voorgevel voorkomt dat de ruimte een gesloten, donkere ruimte wordt. De entree oogt nu transparant en toegangelijk met maximale veiligheid en toezicht.
Zone twee is het zitgedeelte achterin. Een gashaard, verplaatsbare loungemeubels en intieme zitplekken zorgen voor een rustgevende sfeer waar men kan onthaasten en ontspannen.

Bouwjaar 2011
Opdrachtgever Superfly
Locatie Hoofddorp, NL
Programma Café
175 m2
Type Opdracht
Samenwerkers Van Gelderen BV
Designteam Frank van Manen, Metin van Zijl, Vincent vd Klei, Tjalf Melle, Paul van Dijk
Status Gerealiseerd