Piscine Vallée

Gland is een dorp aan de rand van de Alpen aan de noordzijde van het meer van Geneve.
Het zwembad wat hier is ontworpen is geheel uitgevoerd in travertin. Het zwembad heeft een ruim buitenbad en pierebad met speelweide. Het heeft een bassin waar de duikplanken op uitkomen en is tevens gekoppeld aan een wedstrijdbad. Het restaurant gedeelte is zowel gekoppeld met het zwembad, als met de publieke ruimte.
Het bad wordt gezuiverd met zandfilters onder de begane grond. De ventilatie wordt hoog via het plafond geleid, zodat de chloorhoudende lucht zo min mogelijk de bezoekers irriteert. Het plafond is een spiegel die in een hoek is gezet, zodat de Mont Blanc zichtbaar is vanaf de startblokken. Als het water glad is, lijkt het net alsof men de alpen inspringt!

Bouwjaar 2021
Opdrachtgever Gemeente Gland
Locatie Gland, Zwitserland
Program Zwembad
2500 m2
Type Competitie
Samenwerkers
Designteam Frank van Manen , Tomas Scerbo, Iwona Neupauer, Raquel Garrote del Rioo
Status Idea