James Bradley House

Een frisse woning, opgetrokken uit lichtgrijze bakstenen en aluminium.
Aan de straatkant is de woning gesloten. Aan de tuinkant, op het zuiden, is de gevel grotendeels open en uitgevoerd met glazen schuifpuien, wat het zicht op het water een extra dimensie geeft. De aluminium lamellenschermen dienen als zonwering en voor de privacy. Deze schermen kunnen in de spouw weggeschoven worden.
De woning heeft een functionele indeling. De garage, de carport, de entree en de tuinkamer zijn op de begane grond gesitueerd. De woonlaag met keuken, open haard en balkon zijn op de eerste verdieping gemaakt. En op de derde verdieping drie slaapkamers en twee badkamers. De houten opbouw op het dak is de toegang tot de terrassen aan de straat- en tuinzijde van het dak.

Bouwjaar 2007
Opdrachtgever Particulier
Locatie Ijburg Amsterdam, NL
Program Woning
240 m2
Type Opdracht
Samenwerkers Bouwadvies J. Koblens
Designteam Chantal van Dillen, Cas Bollen
Status Gerealiseerd