Edward Wright House

Een gezinshuis met, het oog op de toekomst, een aparte verdieping voor de kinderen. Het huis heeft een spectaculaire verticale ruimtelijkheid doordat de vide van vloer tot aan het dak gaat en door het glas in de gevel over drie lagen, met uitzicht over het water. Slaapkamers, kleedruimte en dakterras zijn met elkaar verbonden door loopbruggen die de vide doorkruisen. Functioneel is het huis in twee├źn gedeeld. In het gemetselde, gesloten gedeelte van het woonhuis bevinden zich alle secundaire voorzieningen. In het lichte gedeelte, met aluminium gevels, zijn alle primaire woon- en slaapfuncties gesitueerd.

Ontwerp

Gerealiseerd 2008

Locatie

Ijburg, Amsterdam, NL

Afmeting

260 m2

Opdrachtgever

Particulier

Designteam

Chantal van Dillen, Cas Bollen

Samenwerking

Bouwadvies J. Koblens