IKC De Kleine Kapitein

In het kinderboek ‘De kleine Kapitein’ strandt de hoofdpersoon met zijn boot op een duin en beleeft hij fantastische reizen en wonderlijke avonturen om de wereld te ontdekken en zich deze eigen te maken! Wanneer we dit prachtige verhaal doortrekken naar het onderwijs dan zijn onze kinderen de kleine Kapitein en staat het schoolgebouw model voor het wonderbaarlijke schip waar alle avonturen beleefd worden! Wij zijn er van overtuigd dat het ontwerp bij gaat dragen aan deze ontdekkingsreis van kinderen! Dat zij uitdaagt om te ontdekken, veilig voelt om de avonturen te trotseren, kinderen beweegt om te spelen en samen te werken!
Op het het Cruquiuseiland te Amsterdam wordt de Kleine Kapitein ontwikkeld en gebouwd. In de Kleine Kapitein is een Daltonschool, een kinderdagverblijf en een gym/turnzaal gevestigd. De gymzaal is ontworpen conform de richtlijnen van het NOC*NSF.
Het gebouw is zeer duurzaam ontworpen, geheel volgens de richtlijnen van ‘Frisse scholen klasse B’, waarin speciale aandacht is besteed aan een optimale ventilatie. Het is een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG). De school is natuur-inclusief ontworpen met nestkasten voor vogels en vleermuizen en insectenhotels in de gevels.

Bouwjaar 2020-2021
Opdrachtgever STAIJ
Locatie Cruquiuseiland, Amsterdam, NL
Program Basisschool + Kinderopvang + Gymzaal
4500 m2
Type Competitie
Samenwerkers Berkhout Tros Bouwadviseurs
Sijperda-Hardy Installatietechniek
Designteam Frank van Manen, Chantal van Dillen, Sjoerd Landman, Iñigo Berriozabal, Giusy Mazzarella, Matteo Cozzi, John Bosch
Status Gerealiseerd