CJG - Centrum voor Jeugd en Gezondheid

Dit verfrissende ontwerp behoort tot de categorie gezondheidszorg en is uitgevoerd tot en met de meubels aan toe. Een centrum voor jeugd en gezin met een huisartsenpost diende te worden geplaatst in Hoofddorp in de wijk Graan voor Visch. De gemeente stelde daar een gebouw in hun eigendom voor beschikbaar. NAT architecten, werd gevraagd dat te inventariseren, te ontwerpen en te renoveren. Het ontwerp bestaat uit vrije volumes in de ruimte, waardoor de bezoeker een ruimtelijke beleving behoud in een compact gebouw en zo eenvoudig zich weet te oriƫnteren. Daartoe werden de hoeken afgerond van de volumes en ieder volume een andere kleurcode gegeven. De bezoeker kan daardoor snel de route vinden. Boven zijn de kantoren van de eigen organisatie geplaatst in dezelfde vormentaal.

Bouwjaar 2011
Opdrachtgever Gemeente Haarlemmermeer
Locatie Haarlemmermeer, NL
Programma Mixed Use
820 m2
Type Opdracht
Samenwerkers
Designteam Frank van Manen, Joep Mollink, Daniel Peters
Status Gerealiseerd