Canalhouse Brouwersgracht

Dit prachtige pand aan de Brouwersgracht is in 2015 geheel gerenoveerd. Het pand is bedoeld voor groepen die een luxe vakantie in Amsterdam willen ervaren. Compleet met personeel en kok.
Het pand is zoveel mogelijk in de oorspronkelijke stijl gerenoveerd, maar uitgerust met de modernste technieken. Authentieke details zijn hersteld en vernieuwd. Nieuwe trappen en leuningen met trapornamenten. Nieuwe lambriseringen, (verborgen)kasten, deuren en keukens zijn geheel uitgevoerd met op maat gemaakte bossing panelen en gedetailleerd met duivenjagers en geprofileerde architraven. Houten balken zijn zoveel mogelijk in het zicht gelaten. Sierplafonds en de monumentale ramen zijn behouden. De grote raampartijen zorgen voor een weids uitzicht over de gracht.
De woning is van alle gemakken voorzien en omvat ca. 252 m² verdeeld over vijf verdiepingen. Op de begane grond is de entree, samen met de eetkamer met open haard en de luxe keukenI Op de eerste verdieping is de ruime woonkamer met een open haard en met een luxe bar gepositioneerd.
De tweede en derde etage zijn ingericht als slaapverdiepingen. Er zijn ingebouwde stapelbedden gemaakt voor de kinderkamers. Elke slaapkamer heeft een eigen badkamer met authentiek sanitair. Badkamers zijn afgewerkt met traditionele witjes gecombineerd met Belgisch hardstenen elementen. In het souterrain bevindt zich de tweede entree van de woning, de technische ruimte maar ook een vierde slaapkamer met een badkamer.

Ontwerp

Gerealiseerd 2015

Locatie

Amsterdam, NL

Afmeting

252 m2

Opdrachtgever

Particulier

Designteam

Chantal van Dillen

Samenwerking

Spieker Bouw en Advies