NAT is een Amsterdams architectenbureau met expertise op het gebied van architectuur, stedenbouw en interieur, nieuwbouw en renovatie.

NAT bestaat uit Frank van Manen en Chantal van Dillen.
Samen met een gemotiveerde groep mensen werkt het bureau snel en doeltreffend aan gecompliceerde projecten.
We gaan samen om de tafel en inventariseren de (bouw)vraag. Opvolgend maken we een programma van eisen toegespitst op de wensen en het beschikbare budget. Dan gaan we aan de slag en maken een aantal schetsvoorstellen. De beste werken we uit tot een bouwbaar plan. We ontzorgen de opdrachtgever en regelen het ontwerp van schets tot realisatie.

NAT ontwikkelt architectuur en onderzoekt nieuwe producten en materialen.
De resultaten van gemeenschappelijke ontwerp-sessies worden in samenwerking met verschillende disciplines ontwikkeld en getoetst om zo innovatieve, originele en onverwachte oplossingen een kans te geven. Een intensieve en blijvende betrokkenheid van opdrachtgever en gebruiker is daarbij onontbeerlijk.

NAT Kwaliteit

NAT vindt het belangrijk dat de wensen van de opdrachtgever goed worden vertaald in het ontwerp.
Ons streven is de creatie van de mooie en ruimtelijke bouwwerken, met optimale plattegronden en bijzondere ruimtes. Daarbij spelen we met zichtlijnen en kijken naar de optimale lichtinval. We gebruiken mooie duurzame materialen en besteden veel aandacht aan de juiste wijze van detailleren. Door jarenlange ervaring en veel gerealiseerde projecten kennen we de kneepjes van het vak, en maken we ontwerpen die de tand des tijds weerstaan en mooi blijven.

Sociaal

NAT ontwerpt over de volle breedte van het vakgebied op diverse schaalniveaus. Van meubel tot stedenbouw, van woonhuis tot school, van nieuwbouw tot renovatie of transformatie. Wij maken gebouwen die een verrijking zijn voor de stad, voor de buurt maar vooral voor de gebruikers. Wij maken architectuur die mensen verbindt en gebouwen die energie geven, zowel letterlijk als figuurlijk. Een omgeving creëren waar mensen zich thuis voelen en waarmee zij zich verbonden voelen. Dit doen wij door goed naar de wensen van onze opdrachtgevers te luisteren en dit vertalen naar een helder en evenwichtig ontwerp dat meer dan aansluit op hun wensen.

Ecologisch

NAT staat voor NATuurlijk (duurzaam). Onze aarde is onze voedingsbodem, daar moeten we goed voor zorgen. De architectuur die we maken is gericht op de toekomst, klimaatneutraal, flexibel indeelbaar, circulair en NATuur-inclusief. Wij werken met milieuvriendelijke materialen die de uitstoot van CO2 en Stikstof beperken. We passen materialen toe die goed recyclebaar zijn en we gebruiken installaties die energieverbruik tot een minimum beperken. Ook geven we de natuur, planten en bloemen, insecten, vogels en vleermuizen een thuis in onze projecten om zo de ecologie in de gebouwde omgeving te ondersteunen.

Economie

NAT werkt met het tekenprogramma Archicad en BIM. Samen met adviseurs maken we een 3D Model waarin alle informatie van het ontwerp en gebouw verzameld wordt. Niet alleen de bouwkosten, maar ook de onderhouds- en exploitatiekosten kunnen zo vroeg in kaart gebracht worden en bouwfouten voorkomen. Zo tillen we de architectuur naar een hoger niveau.
Het bewaken van de kwaliteit in relatie tot de kosten is de taak van iedereen in ons bureau.

NAT Team
Frank van Manen (1969) is als architect in 1998 afgestudeerd aan de TU te Delft. Hij zette een ontwerp atelier op bij de RPD, en richtte in 2000 NAT architecten en in 2018 NAT architecten NL op.
Frank van Manen
Co-Founder / Architect
Chantal van Dillen (1972) is architect en makelaar. Zij is afgestudeerd aan de technische universiteit Eindhoven in 1996. In 2000 richt zij haar eigen architectenbureau op en werkt zij in de loop der jaren met verschillende architecten samen. In 2018 start ze samen met Frank NAT architecten NL.
Chantal van Dillen
Co-Founder / Architect
Matteo Cozzi is afgestudeerd in bouwtechniek en architectuur aan de Università Politecnica delle Marche (Ancona, Italië). Na internationele ervaringen als architect en interieurontwerper, kwam hij in 2018 bij het NAT team.
Matteo Cozzi
Architect / BIM coordinator
Stefano Barile is afgestudeerd in bouwtechniek en architectuur aan de Università Politecnica delle Marche (Ancona, Italië). Na internationele ervaringen als architect en 3d artist, kwam hij in 2021 bij het NAT team.
Stefano Barile
Architect / Head of 3d Visualization
TEAM SINDS 2015

Vincent Topper, Roemer Spakman, Joanna Hui, Giuseppina Mazzarella, John William Bosch, Teun Veelers, Luis M. Cardoso, Iñigo Berriozabal Armesto, Jojanneke Tap, Laura Rokaitė, Tobias Kumkar, Eloy Fernández Sevilla, Paolo Virgili, Marieke de Heus, Belén Burchés Ferrer, Ainhoa Boragan, Borja Martinez, Uxue Arregui, Bart van der Salm, Suzanne van der Meer.

Vacatures
NAT on the Press

Het werk van NAT wordt regelmatig gepubliceerd in internationale media, zowel on- als offline.

NAT Opdrachtgevers